DARBEYE KARŞI ORTAK AÇIKLAMA DUALARLA YAPILDI.

19 Temmuz 2016
Darbeye Karşı Ortak Açıklama Dualarla Yapıldı.

Malkara Ticaret Borsası ve Malkara Ticaret Odası yaşanan darbe girişimini yaptıkları basın açıklaması ile kınadı. Malkara Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan açıklamada, “ Bu hain darbe girişiminden ülkemizin demokrasisi, birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenerek çıkmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Malkara Borsası toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına Malkara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Adnan Sungur, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile oda ve borsaya kayıtlı üyeler katıldı.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan saygı duruşunun ardından Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Uysal tarafından yapıldı. Uysal, “Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 oda-borsa olarak 81 ilde bu ortak açıklamayı yapıyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğramasında, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin tüm kuruluşlarının demokrasiye sahip çıkmasından herkes büyük mutluluk duymaktadır. Cumhurbaşkanımız, Meclis başkanımız, Başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi cunta heveslilerine karşı dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına direnen Meclisimizle gurur duyuyoruz. Darbe girişimine karşı tavır sergileyen emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına teşekkür ediyoruz. Darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.” dedi.

‘DEMOKRASİ DIŞINDA BAŞKA SEÇENEK YOK’

Uysal, “Bizler gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir irade istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve şükranla anacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTEYENLERİN TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ’

Ülkemizin bu kaos ortamından daha da güçlenerek çıktığını ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Uysal, “Milletimizin sağduyusu, cesareti ve Allah’ın yardımı ile bu belayı durdurduk. Bu şerden demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’Yİ BÜYÜK HEDEFLERİNE TAŞIYACAĞIZ’

Uysal, “İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de, yarında TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların karşısında duracağız. Ülkemiz ve milletimiz için azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN DUA

Yapılan basın açıklamasının ardından şehitler için dualar okunup, hep birlikte dua edildi.