MEMLEKETİM PORTALI KARİYER İMKANLARI HAKKINDAKİ DUYURU.

11 Mart 2016

Sayın Üyemiz;

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatan ile bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından "Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı" adıyla önemli bir çalışma yürütülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ve TOBB arasında 07/05/2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, TOBB söz konusu Portalın şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı Portal'da, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye'de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye'de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkanlarının yayınlanması öngörülmektedir.

Ters beyin göçüne katkı sağlamak açısından büyük bir önem taşıyan bu çalışmayla, Borsamız üyesi olan gerçek ve tüzel kişiler, kariyer imkanlarına ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın üye şirketlerinizde istihdam edilmesine imkan sağlanacaktır.

Bu sayede yurtdışında doğup büyüyen, birçok donanıma sahip olan ve üyelerimiz açısından farklı pazarlara açılmalarına imkan sağlayacak olan vatandaşlarımız, firmalarımızda daha fazla görev alabilme imkanı bulabileceklerdir.

Bu önemli çalışmadan faydalanmak isteyen üyelerimizin, kariyer imkanlarını ilgili Portal'da yayınlanması için senem.vavas@tobb.org.tr e-posta adresine bildirmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize arz olunur.