MALKARA TİCARET BORSASI 5 YILDIZLI HİZMET KALİTESİNİ BİRKEZ DAHA TESCİLLEDİ

14 Eylül 2022
Malkara Ticaret Borsası 5 Yıldızlı Hizmet Kalitesini Birkez Daha Tescilledi

Akreditasyon sistemi denetiminden geçen oda borsalar, sertifikalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldılar.​

Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene; Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile oda borsa başkanları ve üst düzey çalışanları katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada söz konusu sertifikanın oda ve borsaların verdiği hizmetin bir belgesi olduğunu söyledi. Akreditasyon denetim sürecini başarıyla tamamlayan 150 oda ve borsanın akreditasyon sertifikalarını alacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa temsilcilerinden bu belgelerini asmalarını rica etti.

Hisarcıklıoğlu, dünyanın bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirterek, TOBB ve oda-borsa camiası olarak bu değişim ve dönüşümün öncüsü olmak zorunda olduklarını kaydetti.

Türk iş dünyasının başkanı olarak, Avrupa'da, Asya Pasifik'te, İslam ülkelerinde ve Türk Cumhuriyetleri'nde oda başkanlığı ya da yönetim kurulu üyeliği yaptığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, salgın dönemini dünyaya kıyasla Türk iş dünyasının en az etkiyle atlattığını aktardı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların kendilerini geliştirdiğini anlattı. Akredite oda ve borsaların 30'dan fazla ülkenin odaları ile proje yürüttüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların girişimcilere en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların hizmet kalitesi anlamında, Londra, Paris, Berlin'deki oda-borsa seviyesine ulaştığını vurgulayarak, tüm dünyaya sistemi ihraç edecek konuma geldiklerini ifade etti.

Törende Malkara Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökay Hançer, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Çimen ve Ozan Kavuk, Meclis Başkan Yardımcıları Sahir Yıldırım ve Mehmet Erdem, Meclis Üyeleri Ahmet Tezcan ve Ahmet Taşkın ile Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlusu Fatih Yılmaz yer aldı.