Malkara Ticaret Borsası ve Denizbank’tan Koronavirüs Mücadelesinde Kobilere Büyük Nefes

30 Nisan 2020
Malkara Ticaret Borsası Ve Denizbank’Tan Koronavirüs Mücadelesinde Kobilere Büyük Nefes

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen KGF Destekli ‘Nefes Kredisi’ projesinde katılımcı banka olarak DenizBank yer aldı.

KOBİ’lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören DenizBank, bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı.

TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.

Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ayaz ile DenizBank Malkara Şubesi Müdürü Serdar Yanık gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ‘Nefes Kredizi’ protokolünü imzalayarak; üye işletmelerimizin finansman ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Oda ve Borsalarımızın katkı sağladığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Nefes Kredisi yeniden devreye alındığı bildirdiler.

Borsamıza kayıtlı üyelerimizden cirosu 0-3 milyon TL olan işletmelerin 50,000 TL, 3-25 milyon TL arasında olan işletmelerin 100,000 TL’ye kadar finansman imkanından faydalanabileceklerini belirterek projenin Malkara Ticaret Borsası Üyelerine hayırlı olmasını dilediler.