NİTRAT GÜBRELERİNİN KULLANIMI KONUSUNDA BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ BORSAMIZDA YAPILDI.

28 Şubat 2017
Nitrat Gübrelerinin Kullanımı Konusunda Bilgilendirme Eğitimi Borsamızda Yapıldı.
Nitrat Gübrelerinin Satış Dağıtım ve Kullanımı Konusunda Bilgilendirme Eğitimi Toplantısı, 28 Şubat 2017 Salı Günü Saat 13:30'da Üreticilerimiz ve Üyelerimizin Yoğun Katılımı İle Borsamızda Yapıldı.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısında Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilililerinde Eşref Duyu, “Tarımsal üretimde yoğun kullanım döneminin yaklaşması nedeniyle çiftçilerin bu gübrelere olan ihtiyacını karşılamak üzere Bakanlık talimatıyla yeniden düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında Amonyum Nitrat (33 AN) gübresinin tarımsal kullanımı tamamen yasaklanmış olup, yedieminde tutulmaya devam edecektir. Tarım dışı sevkler Bakanlık iznine tabi olmaya devam edecektir. Potasyum Nitrat ve Sodyum Nitrat gübrelerinin satışı serbest bırakılmış olup, yedieminleri kaldırılacaktır. Nitrat Azotu içeren kimyevi gübrelerin satışı üretici/ithalatçı firmalardan dağıtıcılara sevk işlemi ve dağıtıcılardan çiftçilere sevk işlemi talimat çerçevesinde yürütülecek. Kalsiyum Amonyum Nitrat (%26 CAN ve %21 CAN) gübrelerinin sevk ve çiftçiye satış işlemi kontrollü bir şekilde yapılacak ve %26 CAN gübresindeki yedieminler kaldırılacak.” dedi.

Nitratlı gübre kullanımında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin koordinasyonunda tarlaya gübre atılmasında kontrollerin sağlanması hususuna Tarım Kredi Kooperatifleri, PANKO Birlik, Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri, Ziraat Odası Başkanlıkları, Mürefte Zeytin Yağlı Tarım Satış Kooperatifi, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği ile Muhtarlar ve Azalar gübrelerin uygulanmasında görevlendirildiği belirtildi.