REEL SEKTÖR İLE FİNANS SEKTÖRÜ, İSTİŞARE İÇİN TEKİRDAĞ'DA BULUŞTU.

25 Aralık 2018
Reel Sektör İle Finans Sektörü, İstişare İçin Tekirdağ'da Buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Bankalar Birliği, reel sektör ile mali sektör arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi, sorunların ve önerilerin paylaşılması amacıyla Tekirdağ– Ramada Hotel’de TOBB Başkanı Sayın M.Rıfat HİSARCIKLIOĞLU , Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin AYDIN ile TBB Yönetim Kurulundaki Bankaların (İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı–Kredi, Halkbank, Vakıfbank, TEB, ING, Eximbank, Odeobank, Şekerbank, Citibank) Genel Müdür veya Genel Md. Yrd. katılımıyla Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Malkara TB Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ayaz, Meclis Başkanı Ersin Kaçar, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ile Borsa Üyeleri birlikte katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın toplantı öncesinde yaptıkları ortak açıklamada iki sektörün birbirini anlamaya ve dinlemeye ihtiyacı olduğunu belirterek sıkıntılı süreçten ele ele vererek çıkılacağını vurguladılar.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tüm Trakya bölgesindeki il ve ilçeleri burada buluşturarak bankacılarla biraraya getirdiklerine dikkat çekerek, bankaların genel müdür ve genel müdür yardımcılarının KOBİ’lerin sorunlarını dinlemek üzere sahaya inmelerinin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, “Reel sektör ve finans sektörü bu toplantılarda birbirlerini daha iyi anlama imkanı buluyor. Ortak çözümler geliştiriyoruz. Her iki sektörün de güçlenmeye ihtiyacı var” diye konuştu.

Toplantı akabinde üyelerimize, alınan randevular ile sorunlarını ilgili banka yetkililerine aktarma fırsatı sunuldu ve yaşanan sıkıntılar iletilmiştir.