TOBB'UN 73. GENEL KURULU DEVLET ERKANININ KATILIMI İLE YAPILDI.

25 Mayıs 2017
Tobb'un 73. Genel Kurulu Devlet Erkanının Katılımı İle Yapıldı.

TOBB’UN 73. GENEL KURULU, CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILIMI İLE YAPILDI.

TOBB 73. Genel Kurulu, 23-24 Mayıs tarihlerinde Ankara'da toplandı. 23 Mayıs Salı günü, 81 vilayetten TOBB Delegelerinin Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Anıtkabir ziyaretiyle başlayan Genel Kurul, öğleden sonra TOBB Delegesi olarak 10 ve 20 yılını dolduranlara, son seçimlerden bu yana ahirete intikal eden Oda ve Borsa Başkanlarının ailelerine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Başkanlık yapmış olan Ali Coşkun’a Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket takdim edildi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, Milletvekilleri ve TOBB delegeleri katıldı. 24 Mayıs Çarşamba günü ise TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB Delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

24 Mayıs Çarşamba günü TOBB ETÜ Spor Salonu’nda düzenlenen Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekillleri, Yabancı Misyon Temsilcileri, TOBB Delegeleri, Oda/Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları, Meclis Üyeleri, Genel Sekreterler ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Borsamızı temsilen TOBB 73. Genel Kuruluna; Genel Kurul Delegeleri Adnan Çimen ve Mehmet Erdem, Meclis Başkanı Adnan Sungur, Meclis Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Meclis Üyeleri, Sahir Yıldırım ve Recep Kırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaan Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tezcan ve Gökay Hancer ile Genel Sekreter Fatih Yılmaz katıldılar.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada, yeni hükümet sistemi ile hızlı kararlar alınacağını ve bunun özel sektöre olumlu yansımalarının olacağını ifade etti. “Ekonomik gelişmelerin son 15 yılda arttı. Hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikayesini tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Avrupa’da yaşanan olaylara değinen Hisarcıklıoğlu, “Olağandışı pek çok olayın yaşandığı bir dönemdeyiz. İngiltere’nin AB’den çıkış kararı Brexit, Avrupa’da artan terör olayları, yine Avrupa’daki aşırı uç siyasetin yükselişi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçimi, dünya gündemine damgasını vurdu” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Hisarcıklıoğlu, “Biz, darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütüyüz. 81 ildeki Odalarımız ve Borsalarımız, ilk günden itibaren, demokrasi nöbetlerini aktif bir şekilde destekledi. Sizin himayenizde başlatılan, “15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası’na”, en fazla katkıyı da, yine Odalarımız ve Borsalarımız sağladı” dedi.

Yatırımcıların güvenini yeniden kazanmak için yaptıkları çalışmalardan bahseden Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım, siz bizim önümüzü açtığınız zaman, bizim nasıl koştuğumuzu görüyorsunuz. Bu istihdam teşviklerini 2018 yılında da devam ettirelim. Birlikte yeni istihdam rekorları kıralım.

İş dünyamızın yaşadığı bir diğer sıkıntı, finansmana erişimdi. Geçen sene sonunda, yani piyasanın en sıkışık olduğu dönemde, yine biz harekete geçtik. KOBİ’lere ucuz finansman sağlamak üzere, “TOBB Nefes Kredisi’ni başlattık. Piyasadaki en düşük faiz oranıyla, yıllık yüzde 9.90’la, banka kredisi verilmesini sağladık. Merkez Bankası bile bu kadar düşük oranla, bankalara fon sağlamıyor, aldığı faiz bunun üzerinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın tarif ettiği gibi “finansmanda inovasyon” yaptık. Ve tam 27 bin KOBİ nefes aldı” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu konuşmasını sonlandırırken şu ifadeleri kullandı: “Hep birlikte, büyük Türkiye için, yeni ufuklar için koşmaya devam edeceğiz. Her zaman dediğim gibi, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti yapımız, geleceğimizin güvencesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin emaneti olan bu ülke, hepimizin omuzlarında yükselecek ve yeniden lider ülke haline gelecek. Ben sizlere ve bu büyük camianın azmine inanıyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “İŞ DÜNYASININ DAİMA YANINDA YER ALDIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Ülkemizde bizim kadar iş dünyasıyla, esnaf ve sanatkârlarımızla, toplumumuzun her kesimiyle yakın ilişki içinde olan bir başka siyasi hareketin olduğunu sanmıyorum. Her sabah ekmek teknesini Besmele ile açıp, akşama kadar nafakasını çıkarmak için ter döken esnaf ve sanatkârımızın daima yanında yer aldık” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73. Genel Kurulu'nda 2016 yılına ilişkin bütçe harcamaları ve kesin hesabı ile yönetim kurulu ibra edildi.

Genel Kurul toplantısı, 2018 bütçe tekliflerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.