TRAKYA ABİGEM A.Ş.'NİN 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ATİLA AYAZ'IN KATILIMI İLE YAPILDI.

14 Nisan 2017
Trakya Abigem A.ş.'nin 2016 Yılı Olağan Genel Kurulu Yönetim Kurulu Başkanımız Atila Ayaz'ın Katılımı İle Yapıldı.

Trakya Abigem'in 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Abigem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi. Genel kurula, Abigem Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanları ile Abigem’in ortakları olan 25 oda/borsa başkanı ve yöneticileri iştirak ettiler.

İlk olarak Tekirdağ TSO Başkanı ve Abigem Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay’ın açılış konuşması gerçekleştirdi. Başkan Günay konuşmasında, “ Trakya Abigem’in kuruluşunun üzerinden tam 6 yıl geçti. Abigem bu zaman zarfında başarısını ispatlamıştır. 2008 yılından beri Türkiye’nin farklı bölgelerinde kurulan 16 Abigem içerisinde ayakta kalmayı başarabilen 3-4 Abigem’den biri olmakla kalmamış en karlı işletme olmayı da başarmıştır. Trakya Abigem 6 yıl zarfında eğitim hizmeti olarak yaklaşık 10.000 kişiye eğitim vermiş ayrıca bölgedeki üyelerimiz olan işletmelere ve yerel yönetimlere proje hizmetleri sunarak, ulusal ve uluslararası finans kaynaklarından hibe kazandırmıştır. Toplamda 58.6 milyon tl’ lik hibe Abigem’in yazdığı projeler sayesinde üyelerimize ve bölgemize kazandırılmıştır. Sağlanan hibelerin detayları şu şekildedir:

• 12 adet avrupa birliği projesi ( 3 milyon tl)
  • 36 adet kırsal kalkınma yatırım projesi (38 milyon tl)
  • 34 adet kalkınma ajansı projesi (10 milyon tl)
  • 115 adet kosgeb projesi (6 milyon tl)
  • 3 adet tübitak ar-ge projesi (1.6 milyon tl)

2016 yılında Trakya Abigem’in işletmeler ve kurumlar için 35 proje başvurusu hazırladığını ve bu başvurulardan 29’unun başarılı olduğunu ifade etmek isterim.

Ayrıca 2016 yılı içerisinde 48 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve 28 İş Geliştirme & Kişisel Gelişim eğitimi Trakya oda/borsalarının üyelerine sunulmuştur.

Abigem ayrıca, yatırım danışmanlığı kapsamında 28 yatırımcıya devletten yatırım teşvik belgesi çıkartmıştır. Bu yatırımlar sayesinde bölgemizde 45 milyon tl’lik yatırım gerçekleştirilmiştir. Trakya Abigem tüm bunları küçük bir ekip ve sermaye ile gerçekleştirmiştir. Trakya Abigem’in çok daha büyük işler başaracağına inancım büyüktür. Üyelerimizin yararına olan çalışmalarımızla firmalarımızın kalkınması için her türlü destek ve proje yardımları ile hizmet veren Abigem’e tüm üyelerimizi karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya davet ediyorum. Zaman zaman bize soruyorlar bu odalar ne yapar? İşte bizim kurumlarımız üyelerin gelişimine, büyümesine katkı sağlayan ilin sosyal ve ekonomik hayatını geliştirmek için gönüllülük esası ile çalışan en önemli kurumların başında gelir. ”dedi.

Başkan Günay’ın konuşmalarının ardından Abigem Direktörü Fatih Yaldız’da 2016 Faaliyet Raporunu katılımcılara sundu ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.