TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI KURULUYOR.

25 Ekim 2017
Türkiye Ürün İhtisas Borsası Kuruluyor.

Malkara Ticaret Borsası’nın kurucu ortağı olduğu Ürün İhtisas Borsası’nın kuruluş takvimi belirlendi. Ankara’da TOBB ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ayaz, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Borsa İstanbul A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu, Toprak Mahsülleri Ofisi, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank A.Ş., Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank temsilcileri katıldı. Şirketin kurucu ortakları ile birlikte şirketin 20 Kasım 2017 tarihinde kuruluşunun yapılmasına karar verildi.

Şirkete kurucu olarak katıldıklarını dile getiren Atila Ayaz “Türkiye’de bir ilk olacak Ürün İhtisas Borsası’nın ülkemize ve bölgemize hayır getirmesini diliyorum. Borsamızın girişimleri ile yakın zamanda bölgemize lisanslı depo yapılacak ve bölgemiz çiftçisi binbir emekle yetiştirdiği ürünleri bu depolara koyarak ürünlerini aynı hisse senedi gibi elektronik ortamda dilediği zaman değerinde satacak. Böylece ürün hem tek standartta üretilecek hem de herhangi bir zarara karşı sigortalı olacak. Ayrıca depolardaki ürünlerini bankalara teminat olarak göstererek kredi kullanabilecek.” dedi.

Şirket ana sözleşmesi 17 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da imzalanacak ve 20 Kasım 2017’de Ürün İhtisas Borsası resmen kurulmuş olacak.